Dear HoDs/Incharges,

As you are aware that the Human Resource Development Centre (HRDC) is going to organize a **Three days Induction Program** for newly inducted faculty members, teaching supporting and administrative staff. The induction program is scheduled to be held on Saturdays; **01.10.2022**, **08.10.2022 and 15.10.2022 from 1:00 pm to 4:30 pm**. The Induction Program will cover various aspects required for a new inductee to perform his/her duties and be motivated toward fulfilling the Vision and Mission of the University.

You are requested to disseminate the above information to all the faculty members, teaching supporting staff and administrative staff inducted in the year 2022 of your department. This Induction Program is mandatory, please ensure their presence.

Thanking You.

Dr. Syed Ageel Ahmad

Director

Human Resource Development Centre (HRDC)

Integral University, Lucknow

Faculty Member & Teaching Supporting Staff Induction Program Human Resource Development Centre (HRDC) Integral University Lucknow

(Ver.1, Oct 2022)

_	(Ver.1,							
Day No.	Session	Particulars	Durat ion	Responsibility	Venue			
1.10.2022	1:00pm- 1:10pm	Registration & Folder Distribution	10 min	Mr. Seemab Ahmad (Dy. Registrar Admin)	Central Auditorium			
	1:10pm- - 2:10 pm	 About the University History, Vision & Mission of University - Structure of University 	15 min	Prof. Syed Aqeel Ahmad (Director HRDC)	Central Auditorium			
		Service ruleConduct of Employee	15 min	Prof. T. Usmani	Central Auditorium			
		Integral Learning Initiative (ILI) Learning Management System of the University	30 min	Mrs. Kavita Agrawal (Coordinator ILI)	Central Auditorium			
	2:10 pm – 3:20 pm	Library – Process of Library Membership Registration, issue of books, online access etc.	30 min	Dr. Prachi Shukla (Assistant Librarian)	Central Auditorium			
		Media Room/ Lecture Recording Room – Demonstration of E-content Creation	30 min	Mohammad Zubair (Coordinator, Department of Mass Communication)	Central Auditorium			
		Transport – Operational Routes, Timings, Fee	10 min	Mr. Parvez Akhtar (Transport In- charge)	Central Auditorium			
	TEA BREAK (10 min)							
	3:30 pm – 4:30 pm	Visit to Chancellor's Gallery	15 min	Mr. Seemab Ahmad (Dy. Registrar Admin)	Central Auditorium			
		CCG&D – Contribution for Placement, etc	45 min	Dr. Nilanjan Mukherji (Director CCG&D)	CCG&D Ground floor BNLT (Block E)			

END OF DAY ONE

Day No.	Session	Particulars	Durat ion	Responsibility	Venue			
8.10.2022	1:00pm- 1:45pm	Internal Quality Assurance Cell (IQAC) Introduction Accreditation process AQAR Portal – Structure & Utilization Responsibilities & Expectations Outcome-Based Education (BT, CO, PO, PSO mapping and attainment etc.)	45 min	Prof. Syed Misbahul Hasan (Director IQAC)	Central Auditorium			
	1:45pm- 2:30pm	 Introduction & Structure of the department Academic Roles & Responsibilities Academic & Social Conduct Administrative Roles & Responsibilities Program Coordinator Course Coordinator Departmental Web Coordinator DQAC Coordinator Departmental Training & Placement Coordinator Employee Management System (EMS) Student Management System (SMS) 	45 min	Mrs. Kavita Agarwal (HoD CSE) and Dr. Alvina Farooqui (HoD Bioengineering)	Central Auditorium			
	TEA BREAK (15 MIN)							
	End of Induction Program for Administrative Staff							
	2:45 pm – 3:30 pm	 Admission Process Ordinances Syllabus System – CBCS, OE, DE Academic Calendar Course File & Student Feedback 	45 min	Mrs. Kavita Agarwal (HoD CSE) and Dr. Alvina Farooqui (HoD Bioengineering)	Central Auditorium			
	3:30 pm – 4:15 pm	IIRCIntroductionResearch Policies & Conduct	45 min	Dr. Snober S. Mir (Coordinator IIRC)	Central Auditorium			

END OF DAY TWO

Day No.	Session	Particulars	Durat ion	Responsibility	Venue		
15.10.2022	1:00pm- 1:45pm	 IPRMC Introduction Vision & Activities Eligibility Research Awards Documents Incentivization of Publications Implementation of IU Research Initiative 	30 min	Dr. Snober S. Mir (Coordinator IIRC)	Central Auditorium		
		CIEDIntroductionVision & Activities	15 min	Dr. Asma Farooq, (Incubation Manager)	Central Auditorium		
	1:45pm- 2:30pm	About Examination process Evaluation Scheme Continuous Assessment (CA) a. Unit Test b. Quiz c. Assignment d. Attendance End Semester Exam (ESE)	30 min	Prof. Abdul Rahman Khan (Controller of Examination)	Central Auditorium		
		Alumni Cell – Activities & Achievements	15 min	Dr. Salman Khan (President IUAWA)	Central Auditorium		
	TEA BREAK (15 MIN)						
	2:45 pm – 3:30 pm	Medical Aid (Hospital Facilities) – Protocol for Normal & Emergency Situation	45 min	Prof. Dr. Baljeet Singh Arora (Medical Superintendent, IIMSR)	Central Auditorium		
	Concluding Remarks by Director HRDC						
	University Visit						
	3:45	Solar Gallery – Sensitization for Green Initiatives	-	Prof. T. Usmani (Director, Solar)	Block E (BNLT Block)		
	Onwards	Gymnasium, Sports & Yoga Facilities – Facility Details	-	Dr. Mohd. Zafar (Director IUSA)	University Gymnasium		
		Medical Facilities, Hostel etc.		-			